начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос, свързан с ПТП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос, свързан с ПТП

Мнениеот effi2014 » 24 Фев 2014, 19:48

Здравейте!
Преди 2 седмици младеж с книжка от 5 месеца ми отне предимство. При катастрофата пострада детето ми. В момента се води дознание за средна телесна повреда. Отидох да обявя щетата при застрахователя, но КАТ не ми дават протокол, защото се водело дознание. Моля помогнете - трябва ли КАТ да ми дадат протокол за ПТП или трябва да чакам констативен протокол от дознанието?
effi2014
Нов потребител

Re: Въпрос, свързан с ПТП

Мнениеот TheOldMan » 24 Фев 2014, 22:52

Естествено че трябва да ви дадат протокол. Той няма нищо общо с резултата от дознанието. Това е просто документ в който са изложени подробностите за възникването и последствията от ПТП.
Единствената причина която виждам да прозира в отказа да ви дадат проткол е че чакат нареждане как да изглежда ПТП-то... така че настоявайте да ви бъде даден възможно по-скоро и внимавайте какво пише в него. Подписвайте само ако сте 100% удовлетворен от написаното.
Срока за издаване на протокола наистина е 1 месец, но е странно такова забавяне, ако не се изискват някакви експертизи, допълнителни огледи на местопроизшествието...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Въпрос, свързан с ПТП

Мнениеот ivanov_p » 25 Фев 2014, 10:30

Искането се прави писмено и се пази входящия номер върху втори екземпляр на заявлението, със застрахователите също.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Административно право