начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Устен изпит!?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Устен изпит!?

Мнениеот mi-lena » 03 Яну 2005, 10:16

Моля колеги ако някой се е явавал на устен за младши съдии от предни години да разкаже как минава изпита? По-трудно от писмения или не? А комисията от колка членове е? Питат ли много? Благодаря!
mi-lena

Re: Устен изпит!?

Мнениеот mi-lena » 03 Яну 2005, 11:46

А нормативните актове използват ли се по време на изпита?
mi-lena

Мнениеот Татко » 03 Яну 2005, 23:59

Adski tap vapros.
Prosto uchi.
Татко

Мнениеот seyla » 04 Яну 2005, 02:45

mi-lena написа:

> Моля колеги ако някой се е явавал на устен за младши съдии от
> предни години да разкаже как минава изпита? По-трудно от
> писмения или не? А комисията от колка членове е? Питат ли
> много? Благодаря!
seyla
Нов потребител

Мнениеот Lubopiten » 04 Яну 2005, 02:57

A da znaete koga 6te otkrivat spirkata na Metroto do SU?
Lubopiten

Мнениеот АЗ » 04 Яну 2005, 12:04

Поздравления за всички колеги, с които ще се видим на устния! В тази ситуация благородно завиждам на тези, които не ходят на работа. На мен ми е много притеснено
АЗ

Мнениеот ЖЖЖ » 04 Яну 2005, 13:46

Колеги,не Ви правят чест подобни изказвания!Ако не желаете да дадете разяснения и подробности за изпита то, не е нужно въобще да вземате отношение по въпроса!!!!
ЖЖЖ

Мнениеот askander » 04 Яну 2005, 13:53

Въпросът никак не е тъп - начинът на учене в двата случая е коренно различен. Едно е да знаеш къде да намериш отговор на изтеглен въпрос, съвсем друго - да претовариш "файловете" с огромно количество инфо. Доколкото разбрах, от изтеглянето на въпрос ще имаме 15-20 мин. за мислене и можем да ползваме НА, но пред комисията сядаш без тях и съответно за допълнителните въпроси си на "блиц интервю". Ами това е!
askander
Младши потребител

Мнениеот nachi » 04 Яну 2005, 14:37

Колеги, и аз имам един въпрос , който много ме мъчи. На писмения изпит имам 4,5. Чудя се дали въобще има смисъл да се явявам на устния. Колкото и висока оценка да получа пак ще съм с нисък бал. Затова много моля някой ако знае с какъв бал са се класирали младшите съдии на предишния изпит да го напише!
Благодаря !
nachi
Нов потребител

Мнениеот galia 79 » 04 Яну 2005, 14:45

Na predishniia konkurs sa klasirani kandidati s ocenki 6 ot pismen i 6 ot usten
galia 79

Мнениеот nachi » 04 Яну 2005, 15:09

Благодаря ти . Не мога да определя дали се депресирах или се успокоих. Във всеки случай информацията ще ми е полезна. Като се замисля, на писмения изпит има само осем /май?/ пълни шестици а местата са около 40. Значи ще има и с по-ниски оценки. Но ако броя и тези от 5,5 нагоре работата става безнадеждна!
Все пак пожелавам успех на всички , които ще се явят.
nachi
Нов потребител

Мнениеот АЗ » 04 Яну 2005, 15:26

Начи, яви се! Високите оценки от писмения може да са с ниска на устния. А и има високи оценки, които не кандидатстват за всички места и в крайна сметка може да не играят роля за всички съдийски места. Аз друго искам да попитам-на устния изпит комисията ще разполага ли с резултатите на всеки кандидат от писмения, защото би бил възможен субективизъм, знам ли
АЗ

Мнениеот mi-lena » 04 Яну 2005, 16:25

Аз например съм с оценка 5,5 и кандидатствам само за един съд. Нямам надежда, че ще се получи, но пък нали надеждата умира последна! Успех колеги!
mi-lena

Мнениеот kazuist » 04 Яну 2005, 16:41

На твоя въпрос дали ще знаят оценките от писмения отговарям директно с въпрос - това, че някой член на комисията ще е с панталон означава ли, че той няма да знае в кой крачол му е ***? Простете...
kazuist

Мнениеот Д. » 05 Яну 2005, 12:54

Наистина, ще имат ли списък с оценката на всеки от писмения? По-добре е да имат само списък с участниците на устния.
Д.

Мнениеот Che » 05 Яну 2005, 13:05

Ще имат разбира се!Ще имат и автобиографиите които им давахме иначе защо ги искаха.Ще имат всички документи които давахме за допускане в конкурса!!!
Che

Мнениеот 100F » 05 Яну 2005, 13:11

Колеги,защо си мислите че ще бъдат допуснати случайни хора в съдебната система?Дори и да има такива,това ще бъде изключение(щастлива случайност)-а не правило.Резултатите от конкурса са красноречиви- 45 оценки 5.50 и нагоре - обявени свободни места за мл.съдии 44.Коментарите са излишни!
100F

Мнениеот *** » 05 Яну 2005, 17:45

Тъй като оценките от 5.50 нагоре са с едно повече от местата, чии ли човек ще остане извън системата?

Мнениеот LageG » 05 Яну 2005, 17:58

Понякога благородно ви завиждам, колеги,че вече знаете резултатите си:)))Ако някой има информация /успял е да се свърже някак с ВСС/ за останалите резултати, МОЛЯ споделете я.Сигурна съм,че доста хора са вече много изнервени от това забавяне.Благодаря Ви предварително!
LageG

Мнениеот таралан Кольо » 05 Яну 2005, 18:28

Защо всички сте допуснати до устен, а? Фейс контрол, колети. В смисъл редена работа и това е.
И кво се натискате толкова да ставате чернодрешковци?
Адвокате, адвокате ще те позлатя бе, брате!:-)
таралан Кольо

Следваща

Назад към Конкурси, изпити