начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

ЮЛНЦ вписване в ТР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЮЛНЦ вписване в ТР

Мнениеот bludniq_sin » 11 Дек 2014, 12:36

Попрегледах, но не успях да си намеря отговор относно следното - ЮЛНЦ не подлежат на вписване в ТР (вписват си се в другие регистри), но съществува ли хипотеза, при която да се наложи вписване на това ЮЛ в търговския регистър?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: ЮЛНЦ вписване в ТР

Мнениеот ivanov_p » 11 Дек 2014, 14:14

Май не. Аз скоро гоних едни калпазани с НЦ, дето имаха стопанска дейност колкото искаш и приходи за милиони от нея, но нямаха регистрация в ТР. Имаха регистрирани в ТР търговски дружества, на които са 100% собственици, но те не бяха регистрирани.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 11 Дек 2014, 15:48

То и на мен това ми е единственото за което се сещам като вариант в който такова дружество може да фигурира в ТР - ако е собственик по някакъв начин на дружество вписано там. Ами ок. Благодаря за мнението - щото ми беше зададен такъв въпрос ама доста убедено, че има някакъв вариант .. и аз не можах да го изфантазирам какъв ще да е тоя вариант и рекох да се допитам. Ако все пак на някой му светне друг вариант ще съм благодарен и на други мнения.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот octavia » 11 Дек 2014, 16:29

Зависи какво разбираш под вписване. Ако ЮЛНЦ притежава някакво предприятие/предприятия, ще фигурира като собственик. Партида обаче няма как да има, нито има начин вписванията по подлежащите обстоятелства да се извършват в ТР.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Назад към Търговско право