начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

ПТП.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПТП.

Мнениеот asajki » 03 Яну 2015, 19:54

Здравейте , искам да разгледаме следния казус:

На 1ви януари ударих паркирал автомобил , леко птп , паднала броня леко крив калник. Избягах от ПТП-то поради не запознаване със закона , за което сега съжелявам. Пострадалия собственик след половин час вижда колата си , вика КАТ , има 3ма свидетели , автомобила ми е обявен за издирване , ако отида и си призная след 5 дневен срок сам , застраховката ми ще покрие ли щетите му , ще ми се състави ли акт за избягал от птп , и това да си призная сам , и да ме открият те , едни и същи ли ще са последствията , благодаря.
asajki
Нов потребител

Re: ПТП.

Мнениеот kolegat » 03 Яну 2015, 20:29

Няма проблем за застраховката. Щетите ще ги покрие твоя застраховател. Ако искаш се свържи с мен на лични. Имал съм стотина дела като твоето за напускане на ПТП и знам какво трябва да се прави, за да се извлече максимално добър резултат - да се спаси отнемането на книжката.
kolegat
Потребител

Re: ПТП.

Мнениеот georgiev_sfbg » 04 Яну 2015, 12:42

asajki написа:...Избягах от ПТП-то поради не запознаване със закона , за което сега съжелявам. ....

:idea: :arrow: Незнанието на закона, не оправдава извършителя за противозаконните му действия и/или бездействия, и не е смекчаващо вината обстоятелство в съдебната практика!

asajki написа:...ако отида и си призная след 5 дневен срок сам , застраховката ми ще покрие ли щетите му ...

:arrow: ДА!

asajki написа:...ще ми се състави ли акт за избягал от птп ...

asajki написа:...и това да си призная сам , и да ме открият те , едни и същи ли ще са последствията ...

ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право