начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Мнениеот tranjorkata » 28 Яну 2015, 00:45

Здравейте,
искам да попитам какви са необходимите документи,книги и разрешителни за откриване на магазин за перилни и почистващи препарати.
Също така не съм наясно какви документи трябва имам в магазина при евентуални проверки от различните служби.
Фирмата(ЕООД) е регистрирана на името на жена ми,която обаче е в майчинство.Искам да попитам дали има вероятност да й бъде спряно майчинството,при положение ,че тя се осигурява от фирмата в която работеше преди да излезе в майчинство и сега открива фирма на нейно име.В магазина който ще открием имаме работник и жена ми няма да работи в него.
Извинявам се многото въпроси.Благодаря ви предварително за отговорите.
Поздрави
tranjorkata
Нов потребител

Re: Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Мнениеот tochotocho » 28 Яну 2015, 10:58

доста си объркан! ЕООД е регистрирано на съпругата ти. Сега пък ще регистрирате НОВА фирма пак на името на съпругата. Виж търговския закон.Регистрирайте си напр. ЕТ или ООД!Това с регистрацията е най-малкия проблем.
Проблемите са :магазина-регистрация, разрешително, данъчна служба, касов апарат, НОИ и т.н.
tochotocho
Потребител

Re: Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Мнениеот dani_ivanova » 29 Яну 2015, 20:37

Отклонявам се от темата, но - в последната година станах свидетел на фалит на 3 физически магазина за перилни препарати. Всичките разходи и месечен оборот от 200 лв. - не си заслужава.
Но вие преценявате дали където ще го отворите има дефицит на такъв вид стоки :wink:
dani_ivanova
Нов потребител

Назад към Търговско право