начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Напускане на страната въпрос

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане на страната въпрос

Мнениеот chinchilla » 23 Окт 2015, 13:15

Здравейте, имам питане, ще съм много благодарен на съвет и отговор.
Смених , тоест в Понеделник започвам нова работа, при която ще трябва да отида на тридневно обучение до Румъния. Могат ли да ме спрат на границата, при условие, че съм съден , както и подсъдим по дело, което вече 12 години не може да приключи?
Знам, че от преди няколко години ( от както влязохме в евросъюза ), отпаднаха така наречените забрани, но правно има ли шанс да не ме пуснат.....не ме ли пуснат, работата ми отива по дяволите, а трябва да призная, че е доста приятна като работа и заплащане, за международна фирма става въпрос.....Отделно при самото ми назначение, съм бил честен и откровен с тях, че съм осъждан и, въпреки това ме одобриха ( заради английският ми най-вероятно ) и днес назначиха на трудов договор.
Много ще съм благодарен за отговорите. Трябва да замина в Сряда, заедно с цялата група обучаващи се.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Напускане на страната въпрос

Мнениеот chinchilla » 23 Окт 2015, 14:16

Така, току що разговарях с един приятел полицай. Оказва се, че имам забрана по нохд от 2000 година, като делото е приключило преди повече от 10 години,а забраната не е отменена служебно, или по-точно някой не си е свършил работата. Преди 3-4 години ходих до Мария Луиза и там ми бяха казали, че имам такава забрана, но ми и казаха в последствие, че трябва да се заличи служебно... ОТ тук нататък какво да правя...Ясно е вече, че е 50-50 шанса да мина, как законово да ми падне забраната ?
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот sterster » 24 Окт 2015, 18:56

скандали яко на куките по отдели там :arrow:
sterster
Потребител

Мнениеот chinchilla » 24 Окт 2015, 19:04

Отдавна се научих, че със скандали нещата се влошават. В този случай, умишлено няма да помогнат, дори и да могат. Та подхода ми е ясен, правата ми също, но към кого да предявя претенция?
Ако не дай си боже в Сряда не съм в Румъния, ще изгубя пет годишен трудов договор с четирицифрена месечна заплата......в евро.
Това стане ли, ще съдя всичко живо до девето коляно в Страсбург...но по-добре да не се стига до там
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот doc03 » 25 Окт 2015, 01:06

sterster написа:скандали яко на куките по отдели там :arrow:

И? Какво ще стане?
Не куките са му наложили забраната. Те само изпълняват разпореждания на ... другите.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 27 Окт 2015, 19:45

Никой нищо не сподели, сатова аз да кажа - до момента знам, че заявлението ми, пуснато в Петък, вече е в прокуратурата, занесено от ор от първо, но явно за утре няма да се оправят нещата документално. Тръгвам на късмет, надявам се ( а и много хора ми казаха ), че не би следвало да има проблем. Стигна ли Букурещ, ще доложа тук, върнат ли ме - също . Остана да стискаме - аз и половинката палци.
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право