начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

ТАКСА КЪМ НБПП ОТ ИЩЕЦ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТАКСА КЪМ НБПП ОТ ИЩЕЦ

Мнениеот nikodim77 » 09 Юни 2017, 22:42

Здравейте, отварям темата, поради неясноти по казус, по който съм страна.
Преди 5 години бях ищец по брачно дело. След неколкократни отлагания и протакания едно от тях беше ответницата да поиска назначаване на служебен защитник. Такъв бе назначен от съда и се яви в едно от СЗ. В последствие след дадения помирителен срок – 6 месеца, нито една от страните не се явихме за продължаване на делото, и един ден пристигна по пощата съдебен акт за прекратяване на производството по брачното дело. ... И тъй, минаха години (миналата година все пак се разведохме пред друг съд), и преди два дена ми бе връчено определение на съда (по първото – прекратено дело), с което съм осъден в качеството ми на ищец да заплатя на НБПП сумата от 100 лева – изплатена от бюрото на служебния защитник на ответницата. Определението подлежи на обжалване в седем дневен срок от получаването му...
И така; Запознах се с нормата на закона (ГПК, НПК, ЗПрП) така също и с актове на ВКС по-конкретно: определение № 99 от 14.04.2016 год. на ВКС по ч.гр.д. № 730 / 2016 год., І г.о., и определение № 722 от 10.11.2015 год. на ВКС по ч.гр.д. № 4299 / 2015 год., ІV г.о., ГК.
Но все пак не намирам норми и текстове, които да дадат разяснение на следния въпрос:
Заплаща ли и в, кои случай ищецът по гр.д. направените разноски от НБПП за служебен защитник – поискан от ответника и назначен от съда – гледащ делото? :roll:
nikodim77
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ