начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Разделяне на имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разделяне на имот

Мнениеот camper » 06 Авг 2017, 15:48

Здравейте,

има следния въпрос: аз и майка ми имаме къща до София, като тя притежава първи етаж, а аз втория. Баща ми е починал и няма други наследници. Но тъй като земята е обща със съседа и не е разделена от 1956 г., а във времето всеки е построил отделни къщи, ме интересува процедурата за разделяне на земята. Съседа няма интерес и ме оставя аз да правя всичко, но ме притеснява, че аз се заемам и да не би по този начин да се натоваря с някакви общи такси, които се дължат от собствениците.
Изготвя ли се нов нотариален акт или се оформя някакъв други документ, необходим ли и разделителен протокол? Извадила съм скица на имота, на сградата, удостоверение за идентичност на имота. Необходима ли е данъчна оценка, тъй като нотариуса ми каза, че не е нужно, но и не ми даде информация колко ще струва процедурата по разделяне? И за самото разделяне дължи ли се обща такса от собствениците или всеки си плаща пропорционално на собствеността.
Другото нещо, е че майка ми иска да ми прехвърли изцяло всичко да бъде на мое име. Как е най-добре да го направим – с дарение, с продажба, с доглеждане, за да платя по-малки такси.

Предварително благодаря.
camper
Нов потребител

Re: Разделяне на имот

Мнениеот ivanov_p » 06 Авг 2017, 16:24

Отидете при главния архитект на общината, обяснете му случая и поискайте да ви насочи към някой архитект, който да ви направи съответното градоустройство, а след това той ще си движи нещата.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ