начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Срок на плащане при НП

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок на плащане при НП

Мнениеот Gacony » 01 Окт 2017, 16:57

Здравейте!
Моля да ми кажете, в какъв срок след получаване на наказателното постановление при положение, че не се обжалва, трябва да се извърши плащането. Кога започват да текат лихви?
Благодаря ви!
Gacony
Младши потребител

Re: Срок на плащане при НП

Мнениеот jhoro » 02 Окт 2017, 17:32

Ако до 3 месеца глобата не е платена - прехвърля се към НАП по адресна регистрация.
Ако до 3 години не я платите / не ви я "съберат" - принудителното събиране отпада по давност.
За глобите лихви няма.
jhoro
Активен потребител

Re: Срок на плащане при НП

Мнениеот Gacony » 02 Окт 2017, 18:45

jhoro написа:Ако до 3 месеца глобата не е платена - прехвърля се към НАП по адресна регистрация.
Ако до 3 години не я платите / не ви я "съберат" - принудителното събиране отпада по давност.
За глобите лихви няма.

Мерси Жоре!
Няма как да не ми я съберат, понеже ще ми блокират сметките, а по тях получавам преводи и заплатата. Щом за глобите лихви няма, мога и да разсроча плащанията. Виж обаче за какво става дума тук: http://www.odit.info/?s=6&i=305914&f=673 . Но преди това ще минем през съда, да видим там какво ще кажат.
Приятна вечер!
Gacony
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ