начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Трудово право - дисциплинарно уволнение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово право - дисциплинарно уволнение

Мнениеот grouchi » 28 Юни 2005, 17:01

Според КТ при невъзможност да бъде връчена заповедта за дисциплинарно уволнение тя следва да бъде изпратена с препоръчано писмо с обратна разписка, но при прекратяване на трудово правоотношение без предизвестие, моментът на прекратяването е момента на получаване на известието за прекратяване - как да докажа, че служителят е известен, след като отказва да получи писмото; още повече, че след премахването на телеграмите и забраната за посочване на съдържанието на препоръчаната пратка и без това не мога да докажа, че не съм му изпратила "Валентинка", вместо заповед за уволнение? Как процедирате в такива случаи? Споделете опит, подскажете начини за действие... Предварително благодаря!
grouchi
Нов потребител

Мнениеот piliph » 29 Юни 2005, 00:46

Я, я кажете, каква е тази забрана за посочване предмета на писмото в обратната разписка, щото аз си го смествам?!?
piliph
Младши потребител

Мнениеот Гост » 29 Юни 2005, 01:57

Известете служителят чрез връчване от Нотариус.

MONTESKIO
Гост

Мнениеот yavor77 » 30 Юни 2005, 16:04

и аз имах подобен проблем, и мисля, че решениео е следното: изпраща се до служителя/работника препис от зап. за уволнение с писмо с обратна разписка, като в нея се допълва, че работника трябва да се яви в 3 дневен срок (примерно) за да си получи трудовата книжка. ако той не подпише обратната разписка - това няма значение, като доказателство ще служи самата разписка, макари неподписана, изпраща се в НОИ уведомление за прекратяване на ТД. Другият вариант е да се издири човека чрез полиция и да се дебне за да му се връчи заповедта, което е доста абсурдно и трудно за осъществяване, поради защитата на личните данни. Не може поради отказа на работника да получи писмото, тр. правоотношение да продължава вечно.
yavor77
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ