начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Нанасяне на щета при ремонт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нанасяне на щета при ремонт

Мнениеот rumikamb » 02 Юли 2005, 09:38

Здравейте. Искам да Ви помоля за съвет. Онзи ден, докато се къпех, в 19.15 ч. съседът над нас разбиваше плочките в банята си с канго, без да предупреди, че ще извършва такива ремонтни работи. В резултат парче от мазилката на моя таван падна, което доста ме изплаши. Слава богу повредата не беше голяма, а и падна в другия край на банята, а не там, където бях аз. Веднага извиках представител на фирмата, която извършваше ремонта. Той се държа арогантно и каза, че това било "нормално" и "какво толкова е станало". Това последното ме вбеси - не смятам за нормално някой да руши жилището му без неговото знание и одобрение. Взех данните от личната карта на управителя на фирмата, но подозирам, че ще откаже да ми отстрани нанесената повреда. Като допълнение, установих, че същата щета е нанесена и в кухнята ми. Моля за съвет, при отказ на строителя да отстрани повредите ми за негова сметка, как да процедирам. Благодаря предварително.
rumikamb
Нов потребител

Мнениеот freeboy » 02 Юли 2005, 10:17

Здравейте,
Рапоредбите на чл.45 и чл.49 от ЗЗД (в зависимост от различните хипотези) изрично уреждат отговорността на лицата, които са нанесли вреди на притежаваното от Вас имущество.
Аз бих поискал и обезпечение на доказателствата по реда на чл.165 и следващите от ГПК.
Успех
freeboy
Нов потребител

Благодаря!

Мнениеот rumikamb » 02 Юли 2005, 10:44

Много Ви благодаря за съвета!
rumikamb
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ