начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Запис на заповед и изпълнително дело

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запис на заповед и изпълнително дело

Мнениеот Баща » 28 Юни 2005, 20:00

Гледам тука се разискват проблеми с изпълнително дело. Та моля юристите да ми дадат акъл за следното:
Синът ми преди 4 години замина за странство /Англия/, ясно е защо, тук няма препитание. За да замине се отнесе към фирма която посредничи при уреждане на нещата. Между другото той сам си намери работодател, те му изготвиха разрешително, той сам си вади виза, единстевното което тази фирма направи е да купи билет за самолета, като ни взе доста по-вече от цената на билета. Както и да е, човек в такава ситуация се примирява с всичко. Но преди това искаха да подпишем запис на заповед за доста голяма сума в лири, защото тогава нямахме пари да платим за услугата която ни вършат. Подписах, какво да правя като гледам детето ми гасне че тук не може да си намери работа. Сега там е втори мениджър на голям хотел, с което се гордея, а тук беше портиер на хотел. Когато синът ми отиде в Англия му се обадили от английска фирма и го питали дали е плащал нещо. Той казал подписали сме тази заповед, те му казали да не плаща защото тази английска фирма имала договор с нашата и те ще му удържат от заплатата, като от тези пари превеждат на нашата фирма. Те са получили много сигнали че нашата фирма по този начин ни изнудва като фактически плащаме два пъти. Независимо от това аз получих писмо с обратна разписка че трябва да платя сумата по записа на заповед до еди коя си дата, не я платих и те образуваха изпълнително дело преди 3 години, като тогава получих само призовка за доброволно изпълнение. Аз му писах на този тъпън шеф на нашата фирма което са ни казали от английската фирма че синът ми си плаща. От тогава до сега ни вест ни кост и сега преди броени дни съдия изпълнителя ни плаща призовка че ще пристъпи към принудително изпълнение на имуществото, отидах викам му, абе чета ако оня не е искал изпълнение две години трябва да прекратите това дело по закон, а той вика неме нема аз съм закона. Та въпроса е както чета там, че това дело се прекратява по закон, ако сега поискат да ми вземат телевизора Електрон или пералня Перла какво да правя, то ясно трябва адвокат ама пари нема, пък и синът ми се ожени доста пари похарчи и няма. Да ви кажа по тази заповед дължим към 2400 лири, амен амен 5000 лв. откъде толкова пари.
Баща

Мнениеот freeboy » 02 Юли 2005, 13:28

Здравейте,
Като начало може да поискате от английската фирма да Ви изпрати писмено потвърждение подкрепено с финансово-счетоводни документи, от които да е видно погасеното към българската фирма задължение.
Не мога да разбера защо не сте направили това още в началото.
Желая Ви успех
freeboy
Нов потребител

Мнениеот galgos » 02 Юли 2005, 22:38

Кой е издал записа на заповед - Вие или синът Ви?
Принудителното изпълнение може да се насочи само върху вещи, собсвеност на длъжника по изпълнителното дело. Ако синът Ви е длъжник, неможе да се удовлетвори кредитора от вещи, собственост на трето лице - Вие.
Можете и да обжалвате действията на съдия-изпълнителя. Считам че действително може да бъде прекратено делото. Успех!
galgos
Младши потребител

Мнениеот d » 02 Юли 2005, 23:58

Triabva da si pusnete pismena molba, s koiato da poiskate prekrtiavane na deloto, poradi izti4ane na 2 godini. Eventualno ako sad. - izp. ne prekrati deloto, moge da obgalvate dejstviata mu pred Okr. sad, kato izlogite saobrag, 4e sa nedopustimi. Za sagelenie, iztekli sa srokovete, v koito ste imali pravo da obgalvate opredel. za izd. na izp. list, kakto i da iskate spirane na izp. delo, 4rez podavane na molba po 250 ot GPK.
d

Мнениеот Баща » 03 Юли 2005, 09:50

Направиха ми молба и я пуснах до съд. изпълнител в която се иска изп. дело да бъде прекратено във връзка с чл. 330 ал.1 б."д" от ГПК, така е написал адвоката в нея. Ако съд. изпълнител не го прекрати ще обжалваме пред ОС, вярвам да го прекратят те. Ама той каза че вероятно ще образуват ново изп. дело. Пък длъжник съм аз бащата. Ще искаме от англ. фирма да ни изпрати договора и други неща, ще се ходи на съд. Благодаря засега тове е.
Баща

Назад към Взаимопомощ