начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Notarialna izmama

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Notarialna izmama

Мнениеот 4ugun » 21 Юли 2005, 22:34

Notarius zaverqva dogovor za darenie, bez daritelq da znae za tova i da prisystva v momenta na izgotvqneto na notarialnia akt. Imam li osnovaniq za pari4no obez6tetenie ot notariusa in do kakyv razmer otgovariat za takiva si deistvia.
4ugun

Мнениеот галина » 22 Юли 2005, 18:06

Не е длъжен да присъства при изготвянето на договора,но е длъжен лично да се яви в канцеларията на Нотариуса и да удостовери писмено,чрез подписа си че е съгласен с така изготвения договор.Ако страната се представлява в договора от пълномощник,то тя не е длъжна да присъства, а нейната воля се изразява от упълномощеното лице.Предполагам,че за точно такъв случай става на въпрос.
галина

Мнениеот 4ugun » 22 Юли 2005, 20:40

Blagodaria za otgovora,no iskam kompetentni da mi dadat savet a ne studenti po pravo 1 godina v Unss.
4ugun

Otgovorqt e pravilen

Мнениеот Dina » 22 Юли 2005, 21:40

:roll:

Ne e dlqjen dq prisqstva lichno.

Moje da e upqlnomoshtil drugo lice i tova da e stanalo i pred drug notarius.
Dina

Мнениеот Гост » 22 Юли 2005, 21:48

Не обръщайте внимание на колегата галина; тя е нещо като auto responce. Имате - но трябва да водите дело. Нотариусът има застраховка "професионална отговорност" - обикновено до задължителния размер. З адругото си отговаря сам.
Гост

Мнениеот Гост » 22 Юли 2005, 22:19

Трябва да докажете това което твърдите(свидетели,експертиза на подпис....)За да осъдите Нот. трябва да докажете,че е действал с умисъл,което е много трудно,но обещетение можете да търсите при всички положения и е редно да го направите.Нот. така или иначе имат застраховка и едва ли ще можете да вземете повече.
Гост

Мнениеот i.t.d. » 23 Юли 2005, 19:06

V kraina smetka triabva li da prisastva li4no ili ne
i.t.d.

Мнениеот Гост » 23 Юли 2005, 19:20

Трябва да присъства лично в момента на четенето на сделката - "изповядване" и да подпише лично акта, освен ако изрично не е подписал съответното пълномощно и декларации! Какъв Ви е проблемът всъщност? Не давате достатъчно info и според мен не описвате коректно нещата!
Гост

Мнениеот Гост » 23 Юли 2005, 21:50

В договора трябва да е изписано № на пълномощното/ако има такова/и името на нотариуса. Проверете . и ако има и е подписал дарителя такова пълномощно/Вие би трябвало да знаете?! Проверете при този нотариус. Случвало се е в малки селища нотариуси да заверяват какво ли не и как ли не! Свържете се с адвокат
Гост

Мнениеот 4ugun » 25 Юли 2005, 23:08

Uvajaemi kolegi blagodaria za pomo6ta i savetitite. Prorusnal sam da poqsnq, 4e imam kopie ot vaprosnia notarialen akt i v nego, kato prestaveni dokumenti sa izpisani:U-e za dan. ocenka;U-e za bazisna ocenka;U-e za naslednici;U-e za lipsa na prehvarlitelni sdelki i dokument za sobstvenost na daritelia. N.Akt e dogovor za darenie. Niama poso4en nikakav dokument za predstavitelstvo, zatova i opredelih vaprosa si kato izmama. Az sam 4uval za vaprosnata zastrahovka no ne znam do kakyv razmer e tia i kakav normativen akt q opredelia. Bih izkal sa6to i li4no vazmezdie za tazi postypka ot notariusa, za6toto smiatam 4e e dejstvano s umisal i s 4uvstvo za beznakazanost i prenebrejenie.
Sas sigurnost ste mi e neobhodim advokat, no se opasiavam ot kolegialnost, za6toto sam o malak grad i vsiki se poznavat. Spored Vas iskovete za ni6tojnost i za obeztetenie i edna jalba i delo triabva da badat. Predvaritelno Vi blagodaria za otziv4ivostta.
4ugun

Назад към Взаимопомощ