- Дата и час: 02 Дек 2024, 14:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Похвалете и добрите адвокати и дайте гластност за лошите
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Похвалете и добрите адвокати и дайте гластност за лошите
Защо хвалите само съдиите? При адвокатите също има много достойни хора въпреки "мършата".Хайде да похвалим едните и да огласим другите.Така хората ще се ориентират към добрите адвокати и няма да попадат на измамници разбиращи от всичко за пари. Аз лично искам да похваля адв.Димитър Стефанов и съдружничката му / с една трудна фамилия/ , които са коректи, компетентни и не лъжат когато видят че не могат да помогнат. Това се отнася и за адв.Зафиров, всичките от София.Също така искам да похваля адв.Леонид Кацамунски.Невероятен адвокат в областа на Наказателното право и изключителен човек.
- Маргарита
С удоволствие бих похвалила някой адвокат, ако ме е впечатлил, но никога не бих разобличила конкретен такъв и то във форума. Това означава да го обвиня в некомпетентност, а това си е доста сериозно обвинение, не мислите ли? Едно е да кажеш нещо, друго е да го докажеш. Този форум определено не е място за такива работи. [/color]
- TESS`
Аз викам както е тръгнло да вземем да направим форуми и за добрите нотариуси, юрисконсулти, следователи, прокурори ....
Моля, моля, не се блъскайте, ще има за всички
Голяма писане ще пада
Моля, моля, не се блъскайте, ще има за всички
Голяма писане ще пада
- fenix_f
- Потребител
trati написа:fenix_f
радвам се да те видя колежке. Как мога да се свържа с теб на ел.поща съм ти писал, но неполучавам отговор . Тия дни ще идвам към морето каде мога да те намеря.
Ей го на първия компромат
Сигурно вече не довиждам Така и не видях писмо от теб в пощенската си кутия.
- fenix_f
- Потребител
Море ли?
Ами, да преминем на темите за морето!
И там има, какво да се обсъди... и адвокати, дори!
Даже, много!
Даже, много!
- Ант
Познавам много адвокати. Част от тях уважавам, а друга част - не. Както и в другите сфери - има такива, които са добри и свестни хора, но не са добри юристи. Има такива, които са добри юристи, но кофти като хора.
Благодарност и уважение към тези от тях, които са добри юристи и почтени хора. Според мен - това са истинските адвокати.
За съжаление, често се сблъсквам с разбирането, че за да си добър адвокат, почтеността трябва да остане на втори план или съвсем да отпадне. Според мен, тези хора оправдават собствената си непочтенност с нуждите на клиента. Често срещано оправдание, но просто не е вярно.
Благодарност и уважение към тези от тях, които са добри юристи и почтени хора. Според мен - това са истинските адвокати.
За съжаление, често се сблъсквам с разбирането, че за да си добър адвокат, почтеността трябва да остане на втори план или съвсем да отпадне. Според мен, тези хора оправдават собствената си непочтенност с нуждите на клиента. Често срещано оправдание, но просто не е вярно.
- Неадвокат
Re: Море ли?
Ант написа:Ами, да преминем на темите за морето!
Даже, много!
Ант не го обсъждай морето, ами отиди да се понамокриш в него
Всъщност не пречи да го обсъждаш по бански на плажа, с питие в ръка и радващ се на колорита наоколо
Пък ние, дето сме на морето ще ходим на планина
- Гост
Етично ли е?
Колеги, ще ви разкажа следния казус:
Председател на етажна собственост наема адвокат да го представлява във връзка с установителен иск за собственост на етажната собственост. Адвокатът не се явява на първото заседание, като представя болничен лист. Съдът отлага делото. Адвокатът не се явява и на втората дата. Съдът обаче дава ход, като не уважава молбата на адвоката, която отново се основава на чл.107 от ГПК и болничен лист.
Клиентът притеснен от хода на делото, ден преди съдебното заседание оттегля с писмена молба пълномощното и упълномощава друг адвокат.
В договора за правна помощ с първия адвокат, като страна е посочен Председателя на ЕС, но като физическо лице, макар в предмета на договора да се посочва, че става дума за иск воден от ЕС.Цената на услугата е определена на 3000 лв. за І - ва инстанция, от които 1500 лв. са платени веднага, а останалите след приключване на делото.
След оттегляне на пълномощното му по делото, адвокатът си вади изпълнителен лист срещу Председателя на ЕС, като физ.лице за остатъка от сумата и подхваща изпълнително дело. Няма да разказвам за заплахите и заканите му по отношение на клиента.....
Бих се радвала да чуя ковентарите ви, за което предварително благодаря!
Председател на етажна собственост наема адвокат да го представлява във връзка с установителен иск за собственост на етажната собственост. Адвокатът не се явява на първото заседание, като представя болничен лист. Съдът отлага делото. Адвокатът не се явява и на втората дата. Съдът обаче дава ход, като не уважава молбата на адвоката, която отново се основава на чл.107 от ГПК и болничен лист.
Клиентът притеснен от хода на делото, ден преди съдебното заседание оттегля с писмена молба пълномощното и упълномощава друг адвокат.
В договора за правна помощ с първия адвокат, като страна е посочен Председателя на ЕС, но като физическо лице, макар в предмета на договора да се посочва, че става дума за иск воден от ЕС.Цената на услугата е определена на 3000 лв. за І - ва инстанция, от които 1500 лв. са платени веднага, а останалите след приключване на делото.
След оттегляне на пълномощното му по делото, адвокатът си вади изпълнителен лист срещу Председателя на ЕС, като физ.лице за остатъка от сумата и подхваща изпълнително дело. Няма да разказвам за заплахите и заканите му по отношение на клиента.....
- Гост
Етично ли е?
Колеги, ще ви разкажа следния казус:
След оттегляне на пълномощното му по делото, адвокатът си вади изпълнителен лист срещу Председателя на ЕС, като физ.лице за остатъка от сумата и подхваща изпълнително дело.
След оттегляне на пълномощното му по делото, адвокатът си вади изпълнителен лист срещу Председателя на ЕС, като физ.лице за остатъка от сумата и подхваща изпълнително дело.
- Гост
Изумена
А смятате ли, че има основание за водене на иск, че сумата не се дължи, тъй като договора е договора е развален поради неизпълнение.. и изобщо как де се защити човека. Той вече не смее да си наеме адвокат.
Извинете ме, но не съм адвокат , а юрисконсулт и не познавам основно новия закон за адвокатурата......
Извинете ме, но не съм адвокат , а юрисконсулт и не познавам основно новия закон за адвокатурата......
- Гост
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|