- Дата и час: 02 Дек 2024, 12:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
svikvane na OS na AD
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
svikvane na OS na AD
nqkoj znae li praktika po sledniq kazus: zakonat predvijda pokanata za OS na AD da se obnarodva pone 30 dni predi samoto OS. predvijda obache che OS moje da se svika i s pismeni pokani bez obnarodvane ako nqma akcii na prinositel. v tozi sluchaj 30 dnevniq srok trqbva li da e spazen. ustava moje li da predvidi po-kratak srok?
- wow
И на мен ми се струва, че нормата е императивна, но само отчасти. От практическа гледна точка съм виждал устав, който предвижда свикване на ОС само с покани и то в двуседмичен срок. Съдът е вписал такъв устав в регистъра. Така че ми се струва, ако акциите са само на приносител може да се уговори и по-кратък срок за поканите.
- Гост
30 дневния срок трябвада се спази. Всички изисквания към обнародването (като съдържание, срок и т.н) са относими и към поканата.
- mmmmmm
- Младши потребител
Нищо подобно. 30 дневния срок се отнася само до обнародването. Срокът, който в случая се отчита от датата на получаване на поканите от поименните акционери, може да се уговори от днес - за утре! Е, на практика се приема, че седем дни е минималния разумен срок /по аналогия с чл.139, ал.1 ТЗ/.
- случаен-N
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|