начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Proceduri sled izlizane na sadebno re6enie

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Proceduri sled izlizane na sadebno re6enie

Мнениеот Fulgy » 30 Авг 2005, 10:06

Zdraveyte!
Sled izlizaneto na sadebnoto re6enie ima o6te nqkolko proceduri. Vaprosa mi e po otno6enie na registrirane na firmata sled tova v NOI, ako v na4aloto firmata niama deynost no sled da kazenm dva meseca ima moga li sled tova da go zaqvq ili trqbva v na4aloto. Ako e sled tova kolko vreme sled zapo4vane na deynostta trqbva da go zaqvqi koe se broi za zapo4vane ne deynost. Ako mojete i da mi kajete ot kade podrobno moga da pro4eta po tozi vapros.

A i Po otno6enie na nabiratelnata smetka, sled kato sam registrirala firmata trqbva li da otida v bankata za da gi uvedomq ili po to4no trqbva li da napravq ne6to.

Blagodarq vi predvaritelno
Fulgy

Мнениеот krkamenova. » 30 Авг 2005, 10:17

Регистрацията в НОИ се прави задължително в 7-дневен срок след датата на получаване на съдебното решение. В 14-дневен - в данъчното. Това се прави, независимо дали фирмата Ви е започнала да осъществява дейност или не. Като правите въпросните две регистрации, Вие декларирате и набирателната си сметка. Тя може да бъде закрита (но, след като вече имате данъчен номер и булстат) и да откриете разплащателна, която, обаче отново трябва да декларирате в РУСО и в данъчното при същите срокове. При неспазване на сроковете има глоби, така че - не отлагайте.
krkamenova.

Назад към Взаимопомощ