начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Смяна на предназначение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на предназначение

Мнениеот дени » 31 Авг 2005, 10:05

Колеги никога не сам се занимавала и несмятам да се занимавам,но ме помоли един приятел на който не мога да откажа.Въпросът ми е наясно ли е някой със смяна на статут на помещиние от гараж трябва да стане магазин.Какви док.трябват ,абе вообще интересува ме всичко което знаете за това ще ви бъда много благодарна.
дени

Ne moje!

Мнениеот stefan67 » 31 Авг 2005, 11:01

Promiana na prednazna4enieto ot garaj v turgovska plo6t e nevuzmojno! Ima iziskvania za minimalna plo6t i viso4ina na pome6tenieto, staia za personal, sanitaren vuzel - WC i t.n... Prosti4ko kazano ot ob6tinata niama da dopusnat izmenenieto, a dori i da se uredi po "vtoria na4in" niakoj dobrosuvesten sused ili konkurent 6te mu se naburka... Vsi4ki su6testvuva6ti podobni magazin4eta 6te imat vse pove4e problemi s HEI, DVSK i SPAB... Ne Vi suvetvam Vas i priateliat vi da zapo4va podobno uprajnenie - obre4eno e na neuspeh i 6te si zagubi samo vremeto, nervite i parite... Stroitelnite predpriema4i imat seriozno lobi, a i vse pak triabva da prodavat na niakogo gotovite si novopostroeni obekti, koito bulvat sus zavidna burzina!
stefan67
Младши потребител

Мнениеот Инот » 31 Авг 2005, 11:03

1) документ за собственост;
2) инвестиционни проекти;
3) за строежи от първа до пета категория - всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите;
4) разрешение за строеж.
Инот

Мнениеот Инот » 31 Авг 2005, 11:05

Едно допълнение - оценката за съответствие се извършва:
1. с приемане от експертен съвет на одобряващата администрация;
2. като комплексен доклад, съставен от лицензирана фирма - консултант, несвързана с проектанта - за обекти от първа и втора категория;
Инот

Мнениеот Дени » 31 Авг 2005, 12:45

Благодаря много,наистина много на всички отзовали се колеги и според мен е по-добре да не се занимава с гаража и аз предположих ,че може да има главоболия с него ,въпреки че смяна на статут за мен е тъмна индия.А може ли помещиние със статут на офис да продава компютри .
Дени

Мнениеот гост » 31 Авг 2005, 17:21

Лично аз Ви съветвам да се консултирате със служителите от Общината - стопански дейности и Устройство на територията, защото всяка една община има различна практика. Смятам, че е напълно възможно да се преустрои и да се издаде Удостоверение за промяна на предназначението на обект - гараж в търговски обект.
гост

Мнениеот гост » 31 Авг 2005, 17:22

Лично аз Ви съветвам да се консултирате със служителите от Общината - стопански дейности и Устройство на територията, защото всяка една община има различна практика. Смятам, че е напълно възможно да се преустрои и да се издаде Удостоверение за промяна на предназначението на обект - гараж в търговски обект.
гост

Мнениеот stefan67 » 01 Сеп 2005, 09:48

Deni, ne Vi suvetvam da si gubite vremeto s podobni uprejnenia... Tova sus "suvetvaneto sus slujiteli ot ob6tinata" e samo predpostavka za korupcia i ru6veti - i rabota niama da Vi svur6at, i vremeto 6te Vi zagubiat... Dejstva6tata praktika e kategori4no protiv! Otnosno vuprosut Vi za vuzmojnostta za prodajba na komputri ot ofis - Da! Vuzmojno e... Uspeh!
stefan67
Младши потребител

Мнениеот Дени » 01 Сеп 2005, 12:49

Благодаря
Дени

Назад към Взаимопомощ