- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ
|
|
- Александра
Колеги, как ще коментирате "анонимността" на този конкурс? Миналата година се явих на прокурорския. Писменият - добре, напълно анонимен - с 2 плика и т.н. Но на устния още със сядането пред комисията ме попитаха за името, от къде съм и за къде кандидатствам ... доста анонимно . Тази година отново ще се пробвам, но някак си без много вяра. Всъщност ако можеше да бъде само писмен - примерно първи кръг казус, втори - разработка на въпроси, нещата щяха да се решат доста по-добре, не мислите ли?
- Ани
Anonymous написа:някой написа: няма да се лъжем, че основно натискът за магистратските длъжности е заради заплатата - 1 000 лв. не са никак малко все пак /минимум/....
555.72 лв. е заплатата на eдин млaдши магистрат.[/quote
За младши незнам, ама за хора с по две годинки стаж е около 800-1 000 основна. Следовател в ОСС с повечко стаж - около 1 800... В Апел. С сегашната е около 2 500. В АС с влизането ни в ЕС очакват заплатите им да бъдат около 5 000 лв. ....
- някой
Изнесените цифри са завишени.
Повишаването на магистритските заплати започна едва през миналата година. Дотогава кадър с до пет години стаж мечтаеше за парите взимани от младшите кадри сега-практически за никаква работа, освен теоретично обучение, което е твърде далеч от практиката. Съветът ми е преди да искате, макар, че и сега взимаме колкото сервитьорка в централно столично заведение, първо почувствайте миризмата на кръв и разложено, която се пропива в косата и дрехите ти. Свикнете с вида на кръвта, парчета от човешки тела, писъците на близките. Това за следователите. прокурори- пълноценни са онези, които са виждали и това. Свикнете, че решавате човешки съдби-ако сте съдии. защото няма черно-бели неща.Често ужасът от това, което виждате или четете ще се сблъсква с моралния ви избор, какво бихте направили вие, ако. Лесно е отвън. както да коментираш, така и да претендираш пари. Опитайте с премръзнали пръсти да пишете на произшествие, ако знаете, какво, разбира се. Опитайте по цял ден да биете пръсти по пишеща машина като пещерни човеци.Не гледайте западни филми за екипа, решаващ случая до край, а свикнете с мисълта, че вие-един човек се занимавате със стотици случаи. Искате западна магистратура, дайте и западни условия.
- c.007
Re: Изнесените цифри са завишени.
c.007 написа:Повишаването на магистритските заплати започна едва през миналата година. Дотогава кадър с до пет години стаж мечтаеше за парите взимани от младшите кадри сега-практически за никаква работа, освен теоретично обучение, което е твърде далеч от практиката. Съветът ми е преди да искате, макар, че и сега взимаме колкото сервитьорка в централно столично заведение, първо почувствайте миризмата на кръв и разложено, която се пропива в косата и дрехите ти. Свикнете с вида на кръвта, парчета от човешки тела, писъците на близките. Това за следователите. прокурори- пълноценни са онези, които са виждали и това. Свикнете, че решавате човешки съдби-ако сте съдии. защото няма черно-бели неща.Често ужасът от това, което виждате или четете ще се сблъсква с моралния ви избор, какво бихте направили вие, ако. Лесно е отвън. както да коментираш, така и да претендираш пари. Опитайте с премръзнали пръсти да пишете на произшествие, ако знаете, какво, разбира се. Опитайте по цял ден да биете пръсти по пишеща машина като пещерни човеци.Не гледайте западни филми за екипа, решаващ случая до край, а свикнете с мисълта, че вие-един човек се занимавате със стотици случаи. Искате западна магистратура, дайте и западни условия.
Уважаеми господин Гост, това което го описвате е малко-много нереално...От прокурорите , на пръсти се броят онези, които въобще са ходили на оглед, да не говорим, че това не са го и виждали - изпадат в тих ужас, ако почнеш да им говориш, че трябва да извършват ПРЯКО процесуални следствени действия... Съдиите - на хабер си нямат...Единствено следовател може да го е видял. А какво да кажем за полицаите тогава?! Да не би следователят да сваля обесеният от въжето, а??? Спокойно - с промените в новия НПК ПОЧТИ ВСИЧКИ престъпления, вкл. и убийства, отиват на дознание...А следователите продължават с белота...
- Гост
ДО ГОСТ
Благодаря за оценката, ГОСТ.Аз съм Ви сериозна фенка във всички форуми в сайта, дори съм отговаряла, но под друго име.Макар и млад кадър, мисля, че ако имаше повече като Вас, нямаше да сме на този хал.А аз лично си болея за професията. Имаме какво да дадем. разбира се, ако престанат да идват неграмотни хора с претенции за пари, които си мислят, че нашата работа е прекалено елементарна.
- c.007
някой написа: За младши незнам, ама за хора с по две годинки стаж е около 800-1 000 основна. Следовател в ОСС с повечко стаж - около 1 800... В Апел. С сегашната е около 2 500. В АС с влизането ни в ЕС очакват заплатите им да бъдат около 5 000 лв. ....
Съдия във ВКС получава до 1700 (в зависимост от ранга). Къде ги видяхте тия заплати по 2500 лв.?
- ВКС
|
|