- Дата и час: 02 Дек 2024, 16:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
поръчители
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
поръчители
Здравейте,имам запор на заплатата като поръчител по заем.Поръчителите сме трима,като и другите двама работят по трудови договори,но запор на заплатата имам само аз.Адвокатите на банката към която е заема ми казаха,че редовно уведомяват съдия-изпълнителя да се направи запор и на другите поръчители,но такъв запор до момента няма.Знае се тяхната месторабота така че, това не би трябвало да е проблема.Има ли някой идея какво да направя или към кого да се обърна за съдействие.Ще съм благодарна за всеки практичен съвет.
- dharma
Практичният съвет (опитът ми сочи, че след като Ви удържат от заплатата, няма да идете при адвокат) е да се опитате да убедите съдия-изпълнителя, че няма лошо и на другите двама поръчители да се наложи запор, но най-добре депозирайте посмена молба с точно посочване на местоработата на вашите други събратя по съдба. И тогава, ако е необходимо, говорете със съдията. И не забравяйте да продължите издирването на главния длъжник!
- Гост
При адвокат не съм отишла,защото разбрах,че е заведено изпълнително дело срещу мен едва когато ми направиха запор на заплатата.Не сум получила призовка за доброволно издължаване,а направо започнаха удръжки.Поръчител съм и мисля че адвокат не може да ми помогне в този случай.Ако има някакъв начин съм готва да наема.Длъжникът,няма нищо на негово име-това е провервно,а и не работи, поне не на договор.Ще опитам да се срещна със съдия-изпълнителя,благодаря за съветя.
- Гост
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|