начало

Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото

Правомощия на служба "Охранителна полиция"

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правомощия на служба "Охранителна полиция"

Мнениеот svetlin.zhelev » 06 Апр 2006, 01:34

Здравейте. Живо ме интересува къде са записани правомощията на "Охранителна полиция" и по-конкретно възможността им да спира МПС-та и да констатират нарушения. Благодаря ви!
svetlin.zhelev
Нов потребител

Мнениеот gudio » 12 Апр 2006, 10:13

Заповед № І-17 / 07.02.2002 г. на министъра на ВР Петканов, издадена на основание ЗМВР, и т.н. и на осн. чл.189 от ЗДвП, както и няколко заповеди за нейното изменение и допълване. Заповедта се цитира във всяко нак. постановление на КАТ. Изрично възлага и на "охранителна полиция" права по контрол на движението...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Благодаря!

Мнениеот svetlin.zhelev » 13 Апр 2006, 01:39

Благодаря за пояснението. А дали вие, или някой друг бихте ми помогнали още малко като ми кажете къде мога да я прочета тази заповед.....
svetlin.zhelev
Нов потребител

Мнениеот gudio » 13 Апр 2006, 08:47

Май не е публикувана никъде. Но не е "класифицирана инф." и при изискване я представят пред съда по н.а.х. дела, по каквито съм я виждал.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gavril » 11 Юни 2006, 01:56

ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ СПИРА АВТОМОБИЛИ, НО НЕМОЖЕ ДА СЪСТАВИЯ АКТОВЕ ЗА ПРАВОНАРУШЕНИЯТА...МОГАТ САМО ДА ВИ ПРОВЕРЯВАТ РОТИННО...
gavril
Младши потребител

Re: Правомощия на служба "Охранителна полиция"

Мнениеот policai » 12 Юни 2006, 21:11

svetlin.zhelev написа:Здравейте. Живо ме интересува къде са записани правомощията на "Охранителна полиция" и по-конкретно възможността им да спира МПС-та и да констатират нарушения. Благодаря ви!

Колегата Gudio e принципно прав, но нормативната база е далеч по-богата.
От въпроса Ви не е ясно какво имате предвид под "спира"/спира за проверка или спира от движение/, както и какво според вас включва понятието състав на "охранителна полиция". Уточнете моля, за да получите достоверен отговор.
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот policai » 12 Юни 2006, 21:14

gavril написа:ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ СПИРА АВТОМОБИЛИ, НО НЕМОЖЕ ДА СЪСТАВИЯ АКТОВЕ ЗА ПРАВОНАРУШЕНИЯТА...МОГАТ САМО ДА ВИ ПРОВЕРЯВАТ РОТИННО...

Да не бъркате криминална с охранителна полиция?! :D Рутинно 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Назад към Административно право