Как мога да защитя правата си? Подличко е, да не говорим, че оставам без доходи...
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
|
|
zidaromazach написа:Аз понеже съм си по- прост и съм научил само няколко закона , единия от които НК се чудя дали тука няма да искочи някое престъпление по чл.311 от НК извършено от директора- съставил в кръга на службата си неистински официален документ. А? Лишаване от совобода до 5 години, лишаване от права там. Дикиш не знам дали ще хване но е добре при преговорите да се подготви една такава жалба, пък може и да не се стигне до съд.
zidaromazach написа:Тъй де- казах - не знам дали ще хване дикиш това с чл.311 и естествено не трябва само с това да се ограничи. Просто предложих да се попритисне работодателя при положение че наистина има данни за такова престъпление. Ако наистина не се е върнал титуляра, а е издадена такава заповед за прекратяване на ТД на това основание- защо да не е съставомерно. Нищо не пречи (все пак сме българи), да го натопим , опсс, да сезираме прокуратурата.
Пък за Инспекцията по труда доколкото съм говорил с техните юристи практиката им е да се намесват само при съществуващо все още трудово правоотношение. При вече прекратено било според тях работа на съда.
но ако след 10 дена наистина излезе отново в отпуск, това може ли да бъде доказано и използвано в съда?
eludmilova написа:Сега се оказа, че титулярката се е върнала за малко и не знам какво ще последва от това, но ако след 10 дена наистина излезе отново в отпуск, това може ли да бъде доказано и използвано в съда?
Между другото става дума за голяма българска медия и за това не зна дали шефа ми няма да използва връзки и познанства...
eludmilova написа:В София съм и си мисля, че си струва, въпреки че за безработен това не са малко пари. Ще опитам! Благодаря ви!
eludmilova написа:Надявам се да получа съвет от вас. От днес съм без работа. Спретнаха ми номера, че титулярката, която замествам се връща, но това не е така.
Как мога да защитя правата си? Подличко е, да не говорим, че оставам без доходи...
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта