начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

заместване на заместващ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заместване на заместващ

Мнениеот Dimitrova9 » 31 Авг 2006, 00:39

Титулярката е в отпуск по майчинство, заместващата я по Чл.68 Ал.1 Т.3 също също излиза в такъв отпуск.Въпросът е, кого ще замества следващият заместник, с който следва да се сключи отново договор по Чл.68 Ал.1 Т.3 - титулярката или заместващата я?Нали в трудовия договор на новоназначения трябва да се запише името на замествания.
Dimitrova9
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 31 Авг 2006, 01:36

Според трудовоправната доктрина срочният трудов договор за заместване може да се сключи както за заместване на работник или служител по безсрочен,така и по срочен трудов договор-включително и на предходен трудов договор за заместване.Това явление е познато като "каскада" трудови договори за заместване-особено в случай като този.

За да назначите "втория заместващ" на мястото на титуляра е необходимо да бъде прекратен трудовия договор на "първия заместващ".Тъй като в случая това е невъзможно и недопустимо по КТ не Ви остава друга възможност освен да назначите "втория заместващ" по чл.68,ал.1,т.3 от КТ на мястото на "първия заместващ"- до завръщането му на работа.
gosho72
Потребител

Мнениеот Dimitrova9 » 05 Сеп 2006, 06:44

Благодаря за отговора.Аз съм на същото мнение, но не съм юрист и не бях сигурна.Още повече, след като се допитах до адвокат, който ми каза, че и вторият заместващ следва да се назначи по заместване на титуляра.
Dimitrova9
Нов потребител

заместване на заместващ

Мнениеот Dimitrova9 » 05 Сеп 2006, 06:45

Благодаря за отговора.Аз съм на същото мнение, но не съм юрист и не бях сигурна.Още повече, след като се допитах до адвокат, който ми каза, че и вторият заместващ следва да се назначи по заместване на титуляра.
Dimitrova9
Нов потребител

заместване на заместващ

Мнениеот Dimitrova9 » 05 Сеп 2006, 06:46

Dimitrova9
Нов потребител

Назад към Трудово право