- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
за ОДП Варна и Шумен се чува един или два месеца. Шест седмици е между двете и това може би е най-вярното.
- rp_petrova
- Нов потребител
Проблемът е не колко време ще ни бъде стажът, а неизвестността и подлудяващото чакане. Изглежда в страната няма единомислие относно времетраенето му и всички чакат нареждания отгоре. Е, дано министърът скоро реши какво да ни прави.
- mil1113
- Младши потребител
Във Велико Търново се чува 6 седмици да е курса. Но и тук говорят уклончиво. Шесте месеца обаче са за длъжности, за които се иска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО професионално обучение. Ние не сме такива.
Съгласна съм с mil1113. И мен ме побърква неизвестността. Предпочитам да ми кажат, че ще почна от юни месец, вместо да стоя и да не знам от кога. На работа съм почти неработоспособна. Не мога да преценя като почна нещо, дали ще имам време да го довърша. Шефът ми е в неведение и все ме пита дали се чува нещо за заповедта. Не смея да си правя семейни планове, защото на всички мисля ни е ясно, че ще е много трудно да влезем в час. И в началото денонощно ще се трудим - къде на работа, къде сред литературата.
Все пак работата на дознателя е много отговорна. А до колкото знам, веднага ще ни хвърлят в огъня. Не искам да съм отговорна за прецакано дело поради неопитност.
Благодарна съм на всички колеги, които пишат тук. То този форум май е единственото място, от където получавам информация последните седмици. Така че колеги пишете за всичко ново. Аз също ще пиша.
Съгласна съм с mil1113. И мен ме побърква неизвестността. Предпочитам да ми кажат, че ще почна от юни месец, вместо да стоя и да не знам от кога. На работа съм почти неработоспособна. Не мога да преценя като почна нещо, дали ще имам време да го довърша. Шефът ми е в неведение и все ме пита дали се чува нещо за заповедта. Не смея да си правя семейни планове, защото на всички мисля ни е ясно, че ще е много трудно да влезем в час. И в началото денонощно ще се трудим - къде на работа, къде сред литературата.
Все пак работата на дознателя е много отговорна. А до колкото знам, веднага ще ни хвърлят в огъня. Не искам да съм отговорна за прецакано дело поради неопитност.
Благодарна съм на всички колеги, които пишат тук. То този форум май е единственото място, от където получавам информация последните седмици. Така че колеги пишете за всичко ново. Аз също ще пиша.
М. Колева
- mkoleva
- Младши потребител
И аз имам предчувствие, че ще ни хвърлят да работим без каквато и да е подготовка и ще се учим в движение. Нямам нищо против обучението, дори го приветствам, стига да е с практическа насоченост, а не само теория. Знам, че ние не подлежим на първоначално професионално обучение, но това не пречи да ни пратят на обучение 1, 2, 3 или 6 месеца. Просто искам да ми кажат дата, каквато и да е дата, просто да е точно определена.
Хайде, чакам някой да се похвали, че е подписал заповедта си, та да се надяваме и нашите да излязат скоро.
Хайде, чакам някой да се похвали, че е подписал заповедта си, та да се надяваме и нашите да излязат скоро.
- mil1113
- Младши потребител
Във Варна ни казаха,че обучението в Симеоново ще е от порядъка на месец-месец и половина.За т.нар. формени служители на МВР обучението е 6 месеца.Така че сега остава само да получим заповедта за назначение.И аз не мога да правя никакви планове за напред и също имам проблеми на работа.И аз, и сегашният ми работодател са в неизвестност,което пречи в общи линии на работа ми.Но да се надяваме скоро да получим някаква вест.
- dirdri
- Младши потребител
Колеги, обучението в Академията на МВР за дознателите ще бъде с продължителност 6 седмици и първият курс ще започне от 07.01.2008г.
- toxic
- Младши потребител
Toxic, сигурна ли е информацията ти. И какво означава първия курс ще започне от 07.01.2008 г. да не би да има и втори? Дай малко повече инфо моля.
- kenn4o
- Потребител
Ами нали обясни в предния си пост toxic-че сега отиват колегите ,които са назначени през август месец....ние ще чакаме ...ама кога ще е....
- dirdri
- Младши потребител
Обучението ще е 45 работни дни и първият курс ще е от 07.01.2007г. Чакаме с нетърпение новите колеги в РПУ В. Търново.
- bestdog
- Младши потребител
Вече не знам какво да мисля за това обучение. Мисля, че и при повечето от вас това е така. Прочетох Наредбата за професионалното обучение на служители от МВР, но в нея никъде не се споменава каква е продължителността на това обучение. (до тук нищо ново.) Интересното което открих е каталог за 2008г. на курсовете за професионално обучение с откъсване от работа на служителите от МВР, подписан на 11.12.2007г. На стр.9 е курсът за дознатели, включва всичко което ни предстои да изучаваме и това, което ни вълнува най-много в момента продължителността на този курс- 24 седмици, което ще рече 6 месеца Дали правилно разбирам, че ни предстои 6 м. в Симеоново.
Ето и линковете: каталог http://www.dhr.mvr.bg/NR/rdonlyres/8BDE ... otovka.doc
наредба: http://www.dhr.mvr.bg/NR/rdonlyres/6A74 ... ar1011.pdf
Ето и линковете: каталог http://www.dhr.mvr.bg/NR/rdonlyres/8BDE ... otovka.doc
наредба: http://www.dhr.mvr.bg/NR/rdonlyres/6A74 ... ar1011.pdf
- rp_petrova
- Нов потребител
Грешката е моя, извинявай те. Токущо разгледах по- подробно каталога. На стр.22 е обучението за служители категория “Г”, спечелили конкурс за длъжност “дознател” Продължителност 4 седмици. Това е вече приемливо. Мисля, че точно това се отнася за всички нас.
- rp_petrova
- Нов потребител
Kolega kenn4o, bihte li mi dali telefona na Tanq Dimitrova, ako go imate, 4e az sam go izgubila.Blagodarq Vi predvaritelno i do skoro vijdane
- bonety
- Младши потребител
Колеги, ако срещнете трудности при "хвърлянето" ви веднага в работата, не се притеснявайте да питате. Аз лично ще се радвам да помогна.
- Gabi1
- Потребител
Колеги, и последната крепост на 6-месечното обучение (Пловдив) падна. Окончателно – ще е един месец. Сега седим и чакаме да разберем кога ще се появят заповедите. Стискайте палци да бъдат подписани в най-кратки срокове, та да ги видим и ние. Когато ми се обадят ще пиша своевременно. Края на годината е, дано я приключим с добри вести.
- mil1113
- Младши потребител
Старшия дознател на съответното РПУ в което съм разпределена каза, че заповедите едва ли ще излязат преди 15 януари.
- mila84
- Младши потребител
|
|