начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Обжалване на изпълнено наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на изпълнено наказателно постановление

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 14:43

Колеги, според Вас какъв би бил правният ефект и има ли смисъл да се обжалва наказателно постановление на КАТ, с което е наложена глоба и отнемане на точки, като глобата е платена, получен е нов талон с намален брой точки, но по самото наказателно постановление не са изтекли седемте дни за обжалване, считано от датата на връчване.
A.Pato
Потребител

Re: Обжалване на изпълнено наказателно постановление

Мнениеот Гост. » 14 Апр 2010, 15:45

Заличих съдържанието на поста си, че нещо размислих.
Дайте повече фактология- в срок за обжалване ли сте или е изтекъл?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 16:03

В срок за обжалване е все още. Днес е връчено и днес е платена глобата от една моя позната. Като разбрах какво е направила, веднага я нахоках, разбира се, защото съм почти убеден, че ще падне НП (превишена скорост, отчетена с радар ТР-4, от т.нар. "нарисувани" дела е). Та ми стана интересно, ако взема че обжалвам в 7-дневния срок, евентуално съдът отмени НП, имам ли иск срещу КАТ да речем за неоснователно обогатяване и изобщо дали е възможно да се обжалва по съдебен ред НП, след като е изпълнено наказанието. И изобщо как може от КАТ да приемат изпълнение, преди да е влязло в сила ... никога не съм се замислял подобен казус как би завършил, а ето че ми дойде на главата :)

А постът, който сте заличили, не го видях за съжаление. Някакво становище ли изразихте, любопитно ми е за всякакви мнения?
A.Pato
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Апр 2010, 16:03

Aз също имах такъв случай.Момчето си беше платило глобата веднага , но обжалвахме НП и РС го отмени.Глобата не си я искахме защото беше минимална и не си струваше усилията , но НП задължително трябваше да го съборим , защото след това съдихме застрахователите.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Апр 2010, 16:13

Подкрепям колегите, след като сега ви прочетох втория пост.
Успех!

п.п. заличих друга хипотеза- приех, че е влязло в сила... и си разсъждавах по този въпрос.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 16:13

Благодаря Ви, колеги за бързите (и положителни :) ) отговори!!
A.Pato
Потребител

Назад към Административно право