Направих регистрация в регистър БУЛСТАТ за упражняваща свободна професия. Дадоха ми регистрационно удостоверение след което се регистрирах в НАП.
Добре, ама днес се опитах да си направя карта в МЕТРО и там началника на сектора беше сигурен, че с това удостоверение не може. Трябвало да ми дадат друго след 1 месец, което да съдържа повече данни?!?! Аз до колкото знам след месец ще получа само картонче в БУЛСТАТ.
Искам да покажа приблизително как изглежда регистрационното ми удостоверение и евентуално ако някой вижда нещо нередно, моля да каже.
http://prikachi.com/images/909/2565909S.jpg
Притеснена съм, защото вече си подадох декларациите в НАП, да не би да съм избързала.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
регистрационно удостоверение от рег. БУЛСТАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: регистрационно удостоверение от рег. БУЛСТАТ
нередности няма, но в метро за издаване карта на юридическо лице са свикнали да виждат Удостоверение за акт.състояние от АВ, а Вашето естествено не изглежта така. Пробвайте още веднъж след месец с картончето.
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
wladi написа:Пробвайте още веднъж след месец с картончето.
Не е нужно, така щото това удостоверение отразява обстоятелствата, които ще бъдат записани и в Булстат регистър. Отидете отново с него и настоявайте да ви издадат карта за пазаруване в Метро. Нямат основание( освен личната си некомпетентност, която не е извинителна) да ви отказват.
- Гост.
- Старши потребител
За свободни професии, карта БУЛСТАТ не се издава. Това удостоверение - важи "до промяна в обстоятелствата" - същото е посочено и в горния десен ъгъл на самото удостоверение. Друг е въпросът, че МЕТРО работи само с търговци, регистрирани по Търговския закон, което е записано в Общите им условия за работа с клиенти. По същия повод аз не можах да си извадя карта със същото такова удостоверение, но когато им занесох актуално състояние на адвокатското дружество - веднага ми издадоха без проблем.
- imnedialkov
- Нов потребител
imnedialkov написа:За свободни професии, карта БУЛСТАТ не се издава. .....
Сериозно? Е, не знам защо на вас или друг не са издали, но аз си имам.
Да, упражнявам свободна професия, разбира се.
Може да се прочете чл. 3, ал.1 т.9 и чл. 5, ал.4 от ЗРБ.
- Гост.
- Старши потребител
imnedialkov написа:За свободни професии, карта БУЛСТАТ не се издава. Това удостоверение - важи "до промяна в обстоятелствата" - същото е посочено и в горния десен ъгъл на самото удостоверение. Друг е въпросът, че МЕТРО работи само с търговци, регистрирани по Търговския закон, което е записано в Общите им условия за работа с клиенти.
Да, дадоха ми ЕИК. Но ми казоха след месец да отида да си взема картата.
А това за МЕТРО не е точно така. Обадих се на телефона им за потребители и от там ми казаха, че като физич. лице, упражняващо свободна професия имам право да бъда техен клиент и даже ми издиктуваха конкретно в моя случай какви документи е нужно да представя при регистрация.
- stenti
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|