начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

регистрационно удостоверение от рег. БУЛСТАТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрационно удостоверение от рег. БУЛСТАТ

Мнениеот stenti » 08 Окт 2010, 18:37

Направих регистрация в регистър БУЛСТАТ за упражняваща свободна професия. Дадоха ми регистрационно удостоверение след което се регистрирах в НАП.
Добре, ама днес се опитах да си направя карта в МЕТРО и там началника на сектора беше сигурен, че с това удостоверение не може. Трябвало да ми дадат друго след 1 месец, което да съдържа повече данни?!?! Аз до колкото знам след месец ще получа само картонче в БУЛСТАТ.
Искам да покажа приблизително как изглежда регистрационното ми удостоверение и евентуално ако някой вижда нещо нередно, моля да каже.

http://prikachi.com/images/909/2565909S.jpg

Притеснена съм, защото вече си подадох декларациите в НАП, да не би да съм избързала.
stenti
Нов потребител

Re: регистрационно удостоверение от рег. БУЛСТАТ

Мнениеот wladi » 09 Окт 2010, 16:29

нередности няма, но в метро за издаване карта на юридическо лице са свикнали да виждат Удостоверение за акт.състояние от АВ, а Вашето естествено не изглежта така. Пробвайте още веднъж след месец с картончето.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2010, 16:44

wladi написа:Пробвайте още веднъж след месец с картончето.

Не е нужно, така щото това удостоверение отразява обстоятелствата, които ще бъдат записани и в Булстат регистър. Отидете отново с него и настоявайте да ви издадат карта за пазаруване в Метро. Нямат основание( освен личната си некомпетентност, която не е извинителна) да ви отказват.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imnedialkov » 09 Окт 2010, 17:02

За свободни професии, карта БУЛСТАТ не се издава. Това удостоверение - важи "до промяна в обстоятелствата" - същото е посочено и в горния десен ъгъл на самото удостоверение. Друг е въпросът, че МЕТРО работи само с търговци, регистрирани по Търговския закон, което е записано в Общите им условия за работа с клиенти. По същия повод аз не можах да си извадя карта със същото такова удостоверение, но когато им занесох актуално състояние на адвокатското дружество - веднага ми издадоха без проблем.
imnedialkov
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2010, 20:00

imnedialkov написа:За свободни професии, карта БУЛСТАТ не се издава. .....

Сериозно? Е, не знам защо на вас или друг не са издали, но аз си имам. :)
Да, упражнявам свободна професия, разбира се.
Може да се прочете чл. 3, ал.1 т.9 и чл. 5, ал.4 от ЗРБ.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот stenti » 09 Окт 2010, 22:50

imnedialkov написа:За свободни професии, карта БУЛСТАТ не се издава. Това удостоверение - важи "до промяна в обстоятелствата" - същото е посочено и в горния десен ъгъл на самото удостоверение. Друг е въпросът, че МЕТРО работи само с търговци, регистрирани по Търговския закон, което е записано в Общите им условия за работа с клиенти.

Да, дадоха ми ЕИК. Но ми казоха след месец да отида да си взема картата.
А това за МЕТРО не е точно така. Обадих се на телефона им за потребители и от там ми казаха, че като физич. лице, упражняващо свободна професия имам право да бъда техен клиент и даже ми издиктуваха конкретно в моя случай какви документи е нужно да представя при регистрация.
stenti
Нов потребител

Назад към Данъчно право