- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Облагане на земеделска земя в ж.к. и обхват на ПУП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Облагане на земеделска земя в ж.к. и обхват на ПУП
Имаме два имота в Люлин и до СПЗ Модерно предградие, възстановени като земеделска земя, без да сме променяли тяхното предназначение и така са записани в самите документи за собственост. И при двата случая има ПУП, като върху единия имот е начертан път, а другия е предвиден за озеленяване и обществени нужди. И сега не разбирам подлежат ли на облагане по ЗМДТ, длъжен ли съм да ги декларирам, от кой момент и на какво точно основание ще ми начисляват данъци, когато са ги предназначили за отчуждаване, а ние още притежаваме земеделска земя? Защо при издаване удостоверение за данъчна оценка на такива имоти искат да им се плаща все едно че не става въпрос за земеделска земя? Разбирате ли, фактически, там мога да си посадя овошки, например? При имота, който е извън ж.к.-то и върху който са начертали път дори има възможност да се разоре, да се посее царевица и т.н.
Последна промяна dobren на 07 Мар 2013, 18:31, променена общо 2 пъти
- dobren
- Младши потребител
Re: Облагане на земеделска земя в ж.к. и обхват на ПУП
Едно приятелче за подобни земи, но в Студентска, плати 80 бона такса смет ... Така че, потърсете консултация с адвокат, с конкретните документи...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:... Така че, потърсете консултация с адвокат, с конкретните документи...
Да, за това питам. Къде да намеря компетентен човек, с който да изясним въпроса по еднозначен и категоричен начин? Разбирате, че самите служители в данъчната администрация са страна и съвсем не са удачен вариант човек да се консултира с тях по такива проблеми
- dobren
- Младши потребител
Препоръчвам Ви Вие да потърсите. Разгледайте кои са вземали участие по данъчни въпроси във форума, включете си личните съобщения и пишете, на който Ви хареса.
Аз не съм адвокат, в друга област съм.
Аз не съм адвокат, в друга област съм.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Има ли съдебна практика например и някой досега не ги ли е съдил по този казус? Защото, ако няма, а може да се съдиме, откровено казано, предпочитам да плащаме за това, отколкото за поредното държавно безобразие на принципа „не е виновен оня, дето яде баницата, а тоя, дето му я дава“. И ако вече има съдебна практика, моля, пишете с кой да се консултираме, защото така на сляпо, вече търсих тук във форума, преди да отворя темата и нямам представа към кой конкретно да се обърна. Личните са ми включени.
- dobren
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|