начало

Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС

Призовка на свидетел

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призовка на свидетел

Мнениеот ЕСКА » 27 Май 2005, 12:52

Здравейте! Много Ви моля за юридическа консултация! Свидетел съм по дело в провинцията, като лице работило по трудов договор с фирмата завела дело срещу срещу друг служител. Делото се води от 2001 г. Прехвърля се от един град в друг. Лично съм давала показания поне 5 пъти в съда. Сега отново имам призовка за свидетел, която не съм получила лично, а чрез съпруга ми. Може ли по някакъв начин да не се явявам за кой ли път в съда, тъй като съм разпитвана много пъти за едно и също нещо? Ще Ви бъда много благодарна за съвета!

[%sig%]
ЕСКА

Re: Призовка на свидетел

Мнениеот Галина » 27 Май 2005, 18:53

Щом сте призована,чрез своя съпруг,значи сте редовно уведомена.Следва да се явите,тъй като при неявяване от Ваша страна,съдът би могъл да Ви наложи глоба/която не е никак малко/.Имате право да Ви бъдат изплатени пътни разходи,но за това си пазете билетите/ако пътувате с обществен превоз/.За съжаление много от делата се"точат" години наред,но ................системата ни е такава!Явете се!
Галина

Мнениеот ЕСКА » 27 Май 2005, 20:40

Ами ако имам болиничен лист? Как трябва да ги уведомя?
ЕСКА

Мнениеот Отговор » 28 Май 2005, 09:07

Откъде знаете че ще имате болничен лист?
Отговор

Мнениеот юрист » 28 Май 2005, 09:27

Болничния лист може да го представи в съдебно заседание лице на което имате доверие.Другият вариант е да го изпратите препоръчано по пощата със съответната молба.
юрист

Мнениеот ЕСКА » 28 Май 2005, 23:17

Много Ви Благодаря! Чакам още коментари по въпроса!
ЕСКА

Мнениеот Галина » 29 Май 2005, 12:42

Дори и да представите болничен лист,това не значи,че няма да бъдете призована за следващо съдебно заседание.
Галина

Назад към Взаимопомощ